26 de novembre 2008

Arriva la neu i el fred

Doncs sí l'anunciada baixada de temperatures ja és aquí. Dilluns a la tarda varem tenir els primers efectes amb alguna calamarsada tova al Maresme i al Gironés però va ser ahir dimarts per la tarda quan al Barcelonés i al Vallès li va tocar el premi.

Durant la tarda un nucli de precipitació va estar molt estable al nord del Vallès Occidental, ja al vespre es va desplaçar cap el Vallès Oriental i el Maresme sud. En tocar la costa es va reactivar molt ràpidament de manera que cap a Badalona va descarrergar una forta calabruixada (neu tova) que va deixar 14,2 mm. El cotxes i alguns parcs van quedar blancs.

Al Tibidabo tantmateix, la precipitació va ser en forma de aiguaneu, amb flocs de neu en alguna estona o neu granulada d'altres. Jutgeu vosaltres mateixos veient les imatges que, per desgracia, només recullen un instant del fenòmen que no podem gaudir com si haguessim estat allá dalt.

En Jordi (les dues primeres fotos) i l'Enric (la darrera), ambdos del Comando Tibidabo, si que hi van pujar i el seu és d'haver viscut una nevada, curta però intensa.

A Cerdanyola, malhauradament, no va nevar, ni tant sols va ploure, que ja és mala sort perque varem estar envoltats de precipitació tota la santa tarda. I res!!!

Malgrat tot, aquest mati hem pogut gaudir de la primera glaçada de la temporada amb -0,8º a l'observatori de la masia de Can Coll que pertany a l'Agència Estatal de Meteorología i -0,7º al Parc Tecnològic, observatori automàtic del Meteocat. N'obstant els matiners no han observat gebre degut a la baixa humitat doncs la massa d'aire fred que tenim ha arrivat molt seca després de deixar molta neu a Europa Central.

Les previsions son de que el fred ens acompanyará uns dies i potser les precipitacions. El final de la tardor, perque encara estem a la tardor, será d'alló més fred. Visca l'escalfament, ja ja ja!!!



Etiquetes de comentaris: , , ,