25 d’octubre 2008

Apostasia i hipocresia

Aquesta setmana passada han aparegut un parell de noticies que m'han fet pensar una mica en el suposat ecologisme de la nostra societat i com es veuen les coses depen de per quin vidre les mirem.

Per una banda, llegíem dimecres a La Vanguardia que: "Aznar critica que se destinen miles de millones de euros a combatir el cambio climático en plena crisis". Les declaracions les va fer durant la presentació d'un llibre del president txec Vaclav Klaus, molt critic amb les postures que defenen que l'actual escalfament está provocat per l'home. Aquesta crítica va dirigida en gran mesura cap els lobbys de caire ecologista que presionen de forma molt important sobre els governs del mon occidental per fer polítiques envers al suposat Canvi Climàtic.

En primer lloc, tinc que deixar clar que el senyor Aznar i les seves idees em provoquen un enorme rebuig, els meus amics ja ho saben, però aquesta noticia m'ha sobtat per la senzilla raó que crec que les paraules d'Aznar son encertades. Malgrat tot voldría matisar perqué.

Per parlar de qualsevol tema hom te que coneixer una mica de que parla. A la barra del bar tothom sap de tot i te solucions per a tot, però al mon polític han de regular i han de prendre decissions al voltant de temes molt diversos, en la majoría de casos a favor de l'opinió de la gent que dona el seu vot. Per aquest motiu, molts polítics van criticar de forma ferotge les paraules d'Aznar, inclús Rajoy va desmarcar-se per por a patir la represalia de l'electorat.

El que a mí em fa més gracia és amb la valentía que els polítics parlen d'un tema del que no tenen ni la més remota idea. Ni el senyor Aznar, ni el senyor Blanco, ni el senyor Rajoy podríen explicar a fisics o climatòlegs perquè creuen el que creuen envers el Canvi Climàtic, i la inmensa majoría de gent tampoc, senzillament perque segueixen uns paràmetres i unes idees repetides de forma constant pels mitjans de comunicació. Estereotips, idees preconcebudes, que a força de repetir-les molta gent ha fet seves. La religió del segle XXI. Qui hi creu és bo i qui no hi creu és un apostata.

I en aquestes, surt el senyor Blanco, portaveu del Govern, i diu textualment que només hi han 3 persones que NO HI CREUEN en el Canvi Climàtic, Aznar, Rajoy i el cosí de Rajoy. Quina por, aquest home no te ni idea del que está dient i parla en nom del Govern d'Espanya, el que diu en que gasta els nostres calers. I dic que no te ni idea perque hi ha un gran nombre de científics de gran nivell oposats a la teoria oficial (aquí teniu els més coneguts), però aquests no tenen espai als mitjans de comunicació. Perqué??

Respecte a Aznar, estic segur que parlava utilitzant paraules del president txec al seu llibre Planeta azul (No verde). Em consta que el senyor Vaclav Klaus sap de que parla quan critica els extraordinariament poderosos lobbys ecologistes doncs fa temps que hi llegeixo articles de recerca signats per ell. Aquests grups de pressió actuen de forma que eviten un debat al voltant del Canvi Climàtic, on inclouen temes tant reals com el deteriorament del medi ambient, qüestió evident pels habitants de la industrialitzada i superurbanitzada societat occidental, per fer valer les seves postures radicals.

Per altra banda, hem vist la hipocresia del Sindic d'Aran que ens diu: El Síndic de Aran exige la retirada inmediata de todos los osos de la vall tras el ataque a un cazador.

Els caçadors presionen perque no hi hagin osos a la Val d'Aran i el polític aranés es baixa els pantalons. Sembla que avui dia si vols aconseguir una cosa tens que crear el teu lobby. La massa dona força.

Molta lluita contra el Canvi Climàtic, sense saber de que va, i molta protecció del Medi Ambient però seguim tenint les mateixes actituts de sempre. Quants grans depredadors queden a la civilitzada Europa?? Comptats amb els dits d'una ma. Motiu?? Els hem exterminat els civilitzats europeus perque ens feien nosa. Aixó si, volem anar a l'Africa a veure lleons i goriles o a l'India a veure tigres, però a prop de casa, no, si us plau!!!

Hipòcrites!!!

Els caçadors es queixen de que no poden anar segurs a caçar. Realment és necessari caçar avui dia?? L'home ha evolucionat però alguns no s'hi han adonat. Vaig escoltar que grups de motoristes deien que era molt perillós anar pel bosc amb osos al voltant. Quin pebrots!!!

És clar, l'ós tornará a desapareixer del Pirineu perque no hem canviat gens, som els mateixos i amb els mateixos instints, la única diferència és que ens han menjat el coco amb l'ecologisme mediàtic però l'home primari segueix dins nostre.

Etiquetes de comentaris: