12 d’octubre 2008

Sarkozy també s'hi apunta??

Llegeixo a Internet la noticia de que el president de la República de França, Nicolas Sarkozy, vol que els 27 confirmin els objetius per la lluita contra el canvi climàtic.

Caram, aquesta actitut del popular president francès faría pensar que pretén que tots els membres de la Unió Europea adoptin una postura clarament ecologista. Que está passant?? Un polític amb una ideología consevadora fa una arenga més propia d'un activista mediambiental. On és el truc??

Be, el truc no és altre que anar a l'origen de tot el que mou l'activitat humana, els diners.

Antón Uriarte ens explica al fòrum de Meteored les raons, més aviat lucratives, que mouen a Nicolas Sarkozy a encapçalar aquesta suposada "croada contra l'escalfament":

Tampoco es casualidad que el deseo de Sarkozy coincida con el hecho de que Francia tenga 59 reactores nucleares que suministran casi el 80 % de la electricidad del país, y que sea el fabricante mundial número 1 de uranio enriquecido, con el 25 % de la produccción global. Y todo practicamente monopolizado por el Estado Francés, que posee la compañía EDF en electricidad y Areva en la rama nuclear (minería en el extranjero, enriquecimiento de uranio en la Provenza y venta y exportación de centrales y uranio enriquecido por doquier).

Todo ello con la excusa de salvar al planeta del CO2.


Que passarà amb els socis comunitaris?? Ratificarán el que vol el lider francés?? Antón ens sugereix una pista per un posible resultat final:

Pero no todos los 27 le rendirán pleitesía. Alemania, con el 47 % de su electricidad basada en el carbón, Polonia con el 98 %, Grecia con el 58 %, y otros más, sobre todo del Este, no se dejarán manejar.

Ja en parlarem altres vegades d'aquest tema però la quantitat d'interessos que es barregen en l'anomenat "canvi climàtic" és tant gran que porta aquestes paradoxes... sempre que no sabem els que hi ha darrera i, atenció, NINGÚ está lliure de pecat, ni els que semblen veritables lluitadors per la causa.

Al fil d'aquesta noticia, tot i que sense relació directa, hom podría pensar que després de que al 2001 punxés la "bombolla tecnològica" i al 2008 ha punxat la "bombolla immobiliària", en un futur proper punxarà la "bombolla mediambiental". Temps al temps.

Etiquetes de comentaris: