04 d’agost 2008

Bangla Desh no s'enfonsa

A la BBC llegim aquesta noticia (cliqueu) que fa referència al fet que Bangla Desh, pais situat a sobre mateix del delta del Brahmaputra i el Ganges i que la major part del seu territori está format gracies als llims i sediments que aquests rius porten des de l'Himalaia, guanya terres al mar.

Degut a la seva formació, aquest pais sempre ha estat al punt de mira quan es parlava d'un augment del nivell del mar. Doncs be, ara s'ha fet un estudi que diu que Bangla Desh no s'enfonsa sino que, contrariament al que ens diuen alguns agossarats, está creixent de l'ordre de 20 km2 cada any, cada 5 anys guanya un terreny equivalent a la ciutat de Barcelona

El nostre delta de l'Ebre, en canvi, perd terreny, quina és la causa?? L'home, és clar.... però a causa dels embassaments que hi ha en la seva conca. El delta del Brahmaputra i el Ganges ens demostra el que passaria si no haguessin pantans en l'Ebre..... això i que hi haurien inundacions més sovint i més catastròfiques.

Ara resulta que Bangla Desh, condemnada pels catastrofistes a desaparèixer en el fons del golf de Bengala ha guanyat en 32 anys d'escalfament global una extensió que correspon al doble de la que té el propi delta de l'Ebre. Déu n'hi do!!

Jo no em preocuparia tant del nivell del mar.

Etiquetes de comentaris:

2 Comments:

Blogger AbelTejedor said...

pruebo de nuevo de contactar desde
Wroclaw (Polonia)-con el fin de comentar temas meteorilogicos y climaticos -voy un poco perdido con esto de los mails y el internet-
agradeceria contestacion a esta otra segunda direccion
saludos

abel tejedor

14:00  
Blogger Quim said...

Perdona Abel, no entenc exactament a que et refereixes. Si vols contactar amb amants de la meteo i el clima pots fer-ho amb tota llibertat al Fòrum de Meteored (http://www.meteored.com).

Salutacions

18:52  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home