10 de juliol 2008

.....I la Terra no s'escalfa.

Si la vostra font d'informació en el que fa referència al Clima és només la que ofereixen els mitjans de comunicació, pensareu que m'he begut l'enteniment, malgrat tot, és el que actualment está passant.

Tot seguit teniu uns gràfics de la temperatura global.


A la part superior, l'evolució de la temperatura als Tropics (20ºN-20ºS) on es pot veure que estem en una de les temperatures més baixes dels darrers 30 anys. A aquestes latituts te molta importància el fenòmen oceànic del Niño, causa del pic de 1.998, i també del descens de l'any passat degut a la Niña.... però aquesta fase freda (la Niña) ja va acabar a principi d'any i les temperatures s'han mantingut a la banda baixa.

Just a sota tenim l'evolució a l'hemisferi Sud (SH), on domina la temperatura dels oceans a la referència dels satèl·lits. La tendència linial sería gairebé plana.

L'hemisferi Nord (NH), per contra, si que mostra una lleugera tendència a l'augment de temperatures potser degut a que és aquí on trobem la major part de terres emergides, que tenen una variabilitat més gran respecte als oceans. La terra es calenta més ràpidament... i també es refreda més ràpidament que l'aigua. Malgrat tot, també mostra un descens acusat els ultims mesos.

Finalment, la temperatura de tota la Terra (GLB) no mostra el clar augment que suposadament ens parlen des dels mitjans. Caldría preguntar-se si l'inercia dels oceans o les oscilacions solars tenen una major importància de la que se'ls hi ha volgut donar en l'escalfament dels darrers anys del segle XX, i fixeu-vos que no parlo del segle XXI i és que els darrers 10 anys no mostren cap tendència de les temperatures a nivell global.

Aquí teniu una gràfica amb les tendències dels darrers 11 anys i podeu veure com l'escalfament brilla per la seva absència. Fa una setmana l'Anthony Watts ens ho presentava al seu blog, jutgeu vosaltres mateixos.

Si les emissions de CO2 segueixen augmentant i la temperatura no puja, que está passant??

Etiquetes de comentaris: