05 de juliol 2008

Mentides o interessos??

Aquesta setmana passada varem poder llegir als diaris i veure a les televisions la noticia, dramaticament tractada, de que el desgel de l'Àrtic podría arrivar a xifres rècord aquest estiu. Aquí podeu veure la noticia a El Mundo.

Sincerament, aquesta noticia, per repetida, no és més certa i la realitat sembla ben diferent al que ens expliquen la premsa o la televisió. Motiu?? Ells sabrán perqué.

Si parlem de "ràpid" desgel i comparem l'extensió amb la de l'any passat tenim que:

A 5 de Juliol de 2.008 hi han............... 9.222.813 km2.
A 5 de Juliol de 2.007 hi havíen........... 8.704.219 km2.

La diferència correspon a 518.594 km2 més de gel aquest any que l'any passat, més o menys dins dels index de la resta d'anys d'aquest segle.

Si mirem, per contra, el desgel tenim que en 10 dies (26 de Juny a 5 de Juliol) l'extensió descongelada va ser aquesta:

Al 2.008................. 769.531 km2
Al 2.007................ 1.119.375 km2

S'hi han descongelat 349.844 km2 menys que l'any passat els darrers 10 dies.

Amb dades objectives a la ma no podem afirmar que a dia d'avui no hi ha menys gel a l'Àrtic ni el desgel que es produeix (natural, com cada any) és major.

M'agradaría que els periodistes, als que tant agrada escudrinyar i saber coses, busquessin dades reals per avalar les seves informacions.

Totes les dades, aquí.

Etiquetes de comentaris:

2 Comments:

Blogger Jordi said...

Hola, Quim.
De vegades penso que la informació interessada és l'eina que empren els que manen per a sotmetre'ns. Però hi ha cops que passen coses com les qua avui explicava la ràdio: baixa la venda de la benzina. Ai làs! que llavors els que fan calers deixaran de fer-ne tants!.
Convé, doncs, contrastar la informació. I quina millor manera que llegir-la en el teu bloc.
Una abraçada,
Jordi

20:15  
Blogger abel said...

Me llamo Abel , soy de Barcelona pero vivo en Wroclaw (Polonia)desde hace ya muchos ańos - Siguiendo el foro de Meteored he venido a parar aqui - Escribo para poder compartir mi aficion(comentarios -reflexiones) meteorologica y climatologica con otras personas . Pensaba que esto del tiempo no interesaba a nadie hasta que que me desengańe con esto del internet .
Una pagina excellent Joaquim - estic una mica perdut per contactar en el foro de meteored i ara provo amb aquest -per favor digueume algo per email -gracies anticipades

14:40  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home