06 de maig 2008

Ens prenen per rucs??

Mireu aquestes dues noticies publicades al diari madrileny El Mundo.

La primera és de l'edició del 4 de Gener de 2.007 i parla dels canvis climàtics sobtats a la transició de l'edat de gel.

La segona és un article publicat el 2 de Maig de 2.008 titolat Los glaciares menguantes de Suiza on la periodista demostra molt pocs coneixements geogràfics situant el cim del Jungfrau de 4.158 metres com el més alt d'Europa, lloc que ocupa el Mont Blanc amb uns 700 metres més, de fet, el Jungfrau no és ni la muntanya més alta de Suissa.

Però be, no és per aquest motiu que escrig aquestes linies, la causa no és un altre que la fotografía que ilustra l'article. Curiosament, és la mateixa però el peu que la explica varía substancialment. A la primera noticia (2.007), ens diuen que és la diferència entre 1.991 i 2.001 del glaciar Triftgletscher, en canvi, a la segona noticia posa que la imatge de l'esquerra (amb més gel, és clar) correspon a 2.003 i la de la dreta (amb un gran llac) és de 2.004.

En que quedem??

Sembla que cada cop els periodistes es van quedant sense imatges ilustratives però com pensen que som rucs, tiren d'arxiu i creuen que ningú s'en adonará. Qui son els rucs en aquest cas??

Si us plau, que no ens venguin la moto!!!

Etiquetes de comentaris: