26 d’abril 2008

Confusió al voltant del clima

Si tinguessim que exposar amb una sola frase tot el que está passant al voltant del canvi climatic no hi hauría cap millor que la que el Dr. Roy W. Spencer ha utilitzat per titolar el seu nou llibre.

Climate Confusion: How global warming hysteria leads to bad science, pandering politicians and misguided policies that hurt the poor, traduit a la nostra llengua vindría a dir Confusió climàtica: Com la histeria per l'escalfament global lidera la mala ciència, els politics ho permeten i fan politiques equivocades que fan mal als pobres. Aquí en teniu una referència.

El Dr. Roy W. Spencer no és un científic novell, porta uns quants anys investigant l'atmosfera i, amb la colaboració del Dr. John R. Christy, son els encarregats del seguiment de la temperatura mesurada per satèl·lit des de l'Universitat d'Alabama a Huntsville. Tant el Dr. Spencer com el Dr. Christy van ser alguns dels científics destacats que van apareixer al documental El gran engany de l'escalfament global.

A grosso modo, ell diu que no podem acusar a l'home de l'escalfament de la Terra "If We Can't Explain It, It Must Be Human-Induced" (Si no ho podem explicar, deu ser induit per l'home) i critica directament la teoría de l'escalfament global per la seva simplicitat "La teoría de l'escalfament global assumeix que la Terra es troba naturalment en estat de Balanç global energètic, és a dir, el raigs solars absorbits son iguals a les radiacions infraroges emesses", situació aquesta que ja está demostrada erronia per la mateixa Teoría del Caos del Dr. Edward N. Lorenz.

Si teniu una estona i domineu l'anglés, feu una mirada al darrer article del Dr. Spencer, on exposa clarament que l'actual escalfament tindría un component bàsicament natural causat per mecanismes com la nuvolositat, el balanç radiatiu i events ciclics o inesperats com l'oscilació Niño-Niña, les teleconnexions climàtiques o les erupcions volcàniques catastròfiques. Per tant, una teoría gens espectacular que posa en dubte la validesa dels models climàtics que l'IPCC mostra per aquest segle XXI i que els ambientalistes militants presenten com l'arrivada de l'apocalipsi.

I si voleu comprar el llibre, clicant aquí ho podeu fer a bon preu.

Etiquetes de comentaris: