02 d’agost 2008

Resum de Juliol a Cerdanyola

Aquest mes hem començat les observacions termomètriques a la masia de Can Coll a Cerdanyola, per aquest motiu em centraré en les dades que ha generat el nou observatori.

Com podeu observar no hi ha hagut cap nit per sobre dels 20º de mínima en contrast amb les 12 nits que ha donat l'estació automàtica Davis que tinc al terrat de casa. Una dada molt rellevant és que la mitjana del mes ha sigut 1,2º inferior a la de casa (Serraparera) i 0,6º respecte a l'estació automàtica Campbell del Meteocat situada al Parc Tecnològic.

Aquesta circunstància hem fa pensar a l'etern debat que hi ha als Serveis Meteorològics: quin és el lloc més adient per ubicar un observatori meteorològic?

Actualment s'han posat moltes estacions automàtiques a llocs urbans que donen temperatures altes i que salten inclús als mitjans de comunicació com si fossin rècords. És important l'indret on es troba l'observatori per evitar la posible "contaminació" de les dades per efectes artificials, com llocs asfaltats, vivendes properes o qualsevol font de calor o fred no natural.

La masia de Can Coll es troba envoltada de vegetació i malgrat la ciutat es ben a prop presenta unes dades on no s'aprecia gairebé l'influència urbana.

Les dades del mes de Juliol son aquestes.


Etiquetes de comentaris: ,