14 de febrer 2009

Paradoxa

Tots sabeu que al voltant del Canvi Climàtic s'ha dit de tot, fins i tot coses coherents, però normalment el que surt als diaris i a la TV, sobre tot, son veritables bajanades per espantar a la gent. Tot és blanc o negre, els humans som així.... però el clima no.

Voldría que veiessiu un exemple de com anem d'un extrem a l'altre i no sabem trobar el punt d'equilibri.

Noticia a El Periódico de fa gairebé 1 any (28-3-2008)
La industria de la nieve asume su agonía por el calentamiento.

Noticia a El Periódico d'ahir (13-2-2009)
La temporada invernal del Pirineo se resiente ya del exceso de nieve.

Sense comentaris. Potser cal una reflexió a la gent que des dels mitjans de comunicació emet una opinió més o menys protocolitzada de ser una mica curosos per no entrar en contradicció de forma tant lamentable.

Posant una mica de sentit comú, sempre oblidat quan es tracta de seguir un dogma, cal dir que el nostre clima mediterrani és abans que tot irregularitat i SEMPRE ha passat de sequeres a inundacions, de fredorades a calorades i viceversa, no hi ha res d'estrany, potser si pels més joves i més impressionables però realment aquestes variacions son molt normals.

I respecte al clima, com hem vist en altres temes que he tractat aquí, és infinitament dificil, potser impossible, de preveure que passarà en un futur, si la Terra s'escalfarà o es refredarà perque el clima no és linial i hi ha una infinitat de variables, conegudes o desconegudes, que hi influeixen. Aixó vol dir que uns anys d'escalfament no tenen perque ser precursors de més escalfament i més quan la causa d'aquest escalfament no és gaire clara.

Etiquetes de comentaris: