13 de gener 2009

Controvèrsies al voltant de l'escalfament global

En primer lloc, el bescompte Monckton of Brenchley, conegut pel seu posicionament contrari a les tesis de l'IPCC i d'Al Gore, ha presentat un estudi titolat Temperature change and CO2 change: a scientific briefing (Click per enllaçar al document original amb anglès) on qüestiona diferents "veritats absolutes" de l'IPCC i els proescalfament, com poden ser que el CO2 fa pujar la temperatura, ell diu que la temperatura fa pujar el CO2, o que ara no tenim les temperatures més altes de la història, com diu l'IPCC, sino que només seríen les més altes des de la Petita Era Glacial fa uns 300 anys.

Apart, com sempre fa, evalua les dades que presenta el Panell Intergovernamental pel Canvi Climàtic (IPCC) i, malgrat han passat pocs anys per establir tendències estadístiques vàlides, comencem a veure que les conclusions a les que va arrivar aquest organisme polític depenent de l'ONU amb el seu informe de 2.001 fan figa per tots cantons. Com veieu al següent gràfic, no van encertar ni l'evolució del CO2, inferior al menor increment previst, ni la temperatura, que apart de ser inferior a qualsevol marge d'error, está baixant durant aquest segle en contra del que postulava l'IPCC.

Una realitat incòmode per l'IPCC??

______________


En un altre ordre de coses, podeu llegir aquest article publicat al web de Icecap en resposta a les declaracions de Michel Jarraud (secretari general de l'OMM). Com hem dit tants cops, sembla que quan tenim grans calorades la causa és l'escalfament global, i quan les fredorades dominen, son provocades per la variabilitat natural de forma puntual. Au va!!!

En un extracte de l'article, Alexandre Aguiar ens diu una cosa que molts els que investiguem sobre el tema ens preguntem sovint:

Ells no poden pronosticar correctament el Pacífic durant 60 dies i ens veiem obligats a creure que poden preveure el temps en 100 anys.

Be, que cadascú pensi el que cregui més adient.

______________


I ja per acabar, llegim a El Pais una entrevista a l'economista indi que presideix el Panell Intergovernamental contra el Canvi Climàtic, Rajendra Pachauri, com evitant qualsevol debat envía a pastar fang als científics que qüestionen la hipòtesi oficial respecte a l'escalfament:

"Los escépticos deben irse del planeta"

Hom podría pensar que, al voltant d'aquest tema, la llibertat d'expressió que, suposadament, tenim als paissos occidentals no existeix. Caram, caram, potser que faci una reserva per la Lluna, per alló de quedar-me a prop, perque conforme vaig llegint estudis i articles de tot tipus i comprovant dades reals, els meus dubtes no fan més que augmentar.

Etiquetes de comentaris: