09 de febrer 2009

Escalfament o refredament?

Sembla que les teoríes que assenyalaven al Sol com actor principal del clima de la Terra (T. Landscheidt o K. Abdusamatov) comencen a complir-se clarament. Els darrers hiverns están resultant molt més freds del que algú pensava. L'any passat va tocar a Xina amb nevades a llocs tropicals i els Estats Units i Orient Mitjà, també recordeu les nevades insòlites de Sidney i Buenos Aires, doncs aquest any li toca a Europa, sobre tot a Europa Occidental. A Espanya, l'hivern va començar a finals d'Octubre i ja portem 100 dies de fred, pluja, neu i vent amb rècords de neu a les muntanyes i vent a tot el territori.

Mentre alguns seguíen assenyalant al CO2 com el pare dels nostres mals i les nostres suors, altres miraven al Sol i parlaven de refredament per finals de la primera dècada del segle XXI. Doncs be, ara alguns d'aquells gurús europeus del CO2, el Met Office, després de fotre la pota en unes quantes previsions estacionals i anuals ens diu que "per causes naturals" (te nassos la cosa) tindrem un refredament fins 2.014. Vaja, si hi ha escalfament és per culpa de l'home i si tenim refredament és per causes naturals. Curiós, si més no.

Malgrat tot, no diuen quines son les causes naturals però tot apunta a un mínim solar que alguns astrofisics valoren com un nou minim de Dalton, l'any sense estiu (1.816) va tenir lloc durant el mínim solar de Dalton. Per cert, la NASA porta 2 anys fotent la pota en les previsions d'activitat solar. Curiós, perque tant el Met Office com la NASA son els que marquen les directrius de l'IPCC (Panell Intergovernamental pel Canvi Climàtic) i els governs mundials en qüestions mediambientals i no donen una en les seves previsions.

Si tots els organismes son tant fiables no m'estranya el que ha passat amb la crisi financera.

Sincerament, no trobo gens estrany que fallin, preveure el temps o el clima a molt llarg termini és pràcticament impossible perque la Terra és un sistema quasi caòtic i modelitzar milers de milions de variables, conegudes i desconegudes, porta a pronòstics erronis la majoría de les vegades i és que l'home és tant insignificant i poc avançat que no sabem arreglar ni els problemes que provoquem com la crisi ni la contaminació, més que res perque el CO2 no és cap problema i respecte al Sol no hi podem fer-hi res.

Etiquetes de comentaris: