24 de gener 2009

Una ventada excepcional

Si fa poc temps la noticia era la neu que queia a la ciutat i cuallava a Collserola, avui la noticia a Cerdanyola ha estat el vent que ha batut rècords.

De matinada el vent s'ha anat reforçant degut a l'axostament d'una depressió amb pressions molt baixes que estava fent un recorregut paral·lel al Cantàbric i seguía circulant pel sud de França fins arribar a la Mediterrània i seguir camí cap a Itàlia. Tot i que no ha passat per sobre nostre, les pressions que hem tingut a Cerdanyola han marcat rècords, de manera que a primera hora del matí teníem 987 hPa, qual el normal son uns 1.013 hPa i un potent anticicló marca al voltant de 1.030. Com podeu veure la pressió era força baixa.

A mig matí el vent ja tenía una força molt gran i les destrosses eren evidènts a tota la ciutat. Al voltant de les 11 hem registrat les ràfegues màximes i així al centre de la ciutat hem assolit els 100 km/h i al Parc Tecnològic, 94 km/h. Aquest darrer observatori pertany a la xarxa del Servei Meteorològic de Catalunya i funciona des de 1.998, aquesta ràfega és la més forta registrada.

Aquesta tarda, tot i que el vent ha seguit bufant fort no ha tingut la violència del matí i es preveu que durant la matinada la força del vent sigui cada cop menor.

Tot seguit podeu llegir la noticia del portal Cerdanyola.Info d'on he tret les següents fotografies de J. R. Urbano i on explica detalladament les destrosses i problemes provocades pel vent.

Arbre caigut sobre el parc infantil de la plaça de les Palmeres.


Operaris treballant a la carretera d'Horta.


No només han caigut arbres, també semàfors.


Han volat trossos de la teulada del mercat de Serraparera.


Un altre arbre arrencat des de l'arrel davant del moll del mercat de Fontetes.


Al parc de Cordelles també han caigut arbres.


Un dels pinetons de Fontetes arrencat per la força del vent.

Etiquetes de comentaris: ,