24 de març 2009

Mites desmitificats

El temps va passant i la catàstrofe anunciada pels alarmistes del canvi climàtic no es veu per enlloc. Malgrat tot ens diuen que no és cosa de setmanes, que les desgracies vindrán més endavant, i ens parlen de 30, 50 ó 100 anys. És clar, la majoría dels que fan aquests vaticinis son molt joves i creuen que ho viurán. Visionaris! Em recorden als antics profetes que anaven pels carrers anunciant el judici final per culpa del pecat dels homes. Hem canviat els preceptes de la religió per la ciència dins d'una onada de progresisme, pel meu gust, massa narcisista.

A tot aixó, aquests alarmistes més o menys agossarats han creat uns mites que repeteixen continuament per avalar les seves teoríes, per tant, no está de més evaluar si realment les dades els van donant la raó.

En primer lloc parlaré dels huracans que segons alguns arrassaríen de forma sistemàtica i cada cop més violenta a molts llocs de la Terra.

Fa 4 anys, amb motiu d'una temporada d'huracans excepcional en el Atlàntic nord, amb els famosos Katrina, Wilma, Vince i la TS Delta, els mitjans de comunicació del nostre país relacionaven de forma indubtable l'escalfament global amb el suposat augment del nombre i intensitat dels huracans. Seguim esperant aquesta relació encara que sembla que només era sensacionalisme periodístic amb nul·la base científica.

Ryan N. Maue del Departament de Meteorología de la Florida State University i expert en Meteorología Tropical, presenta un estudi on demostra que l'activitat global dels huracans ha baixat als nivells més baixos dels últims 30 anys tal i com podeu veure al següent gràfic.




Un altre mite creat és el de que el nivell del mar augmentarà fins inundar moltes de les nostres ciutats i costes. Un dels llocs emblemàtics d'aquesta inundació eren les illes Maldives, a l'Oceà Indic, però malgrat l'opinió popular i de les crides a l'acció, les Maldives no estan sent envaïdes per la pujada del nivell del mar.

Extrec un comentari del Dr. Don Easterbrook referint-se a un estudi fet a les illes Maldives per Nils-Axel Morne, un científic suec expert en el nivell del mar (ex president de la Comissió INQUA de Canvis del Nivell del Mar i Evolució de les zones costaneres):

El nivell del mar a nivell global ha augmentat a un ritme d'aproximadament un peu (30 cms) per segle, però les Maldives estan o bé augmentant o subjectes a una anomalia del nivell del mar en relació amb les corrents oceàniques i les taxes d'evaporació. Així, el "cartell per a nens" de Gore sobre l'alarma a causa del nivell del mar no és vàlid.

Tot seguit unes imatges de l'estudi.



Un altre dels territoris emblemàtics és Bangla Desh.

El nostre delta de l'Ebre perd terreny, quina és la causa?? L'home, és clar .... però a causa dels embassaments que hi ha a la seva conca. El delta del Brahmaputra i el Ganges ens demostra el que passaria si no haguessin pantans a l'Ebre .... això i que haurien inundacions més sovint i més catastròfiques.

Doncs resulta que Bangla Desh, condemnada pels catastrofistes a desaparèixer en el fons del golf de Bengala ha guanyat en 32 anys d'escalfament global una extensió que correspon al doble de la que té el propi delta de l'Ebre.

I els mitjans de comunicació no diuen res!!


Mirant fredament aquests dos arguments dels alarmistes un pensaría ràpidament en el mite del Diluvi Universal, utilitzat a l'Antic Testament per demostrar que qui fa cas del que diu el seu Deu i es prepara en conseqüencia tindrà un futur millor que qui no en fa cas. Abans les paraules dels profetes no es podíen demostrar ni refutar, actualment és una altre cosa...... afortunadament!!!

Etiquetes de comentaris: