29 de gener 2007

L'any 2.006 en imatges. TARDOR

OCTUBRE

Molts van qualificar aquesta tardor com una lenta agonía de l'estiu degut a la falta d'entrades d'aire fred que anunciessin de forma brusca, com passa sovint, el canvi d'estació. A principis de mes es van aconseguir alguns rècords de calor i poques pluges van ser destacables.

A la foto del mes, podem veure un gran cumulus congestus que va donar alguns ruixats entre Badalona i el Maresme. La vista que tenim des del Vallès de la formació d'aquests nuvols en aquella zona és privilegiada.



NOVEMBRE

Novembre va seguir amb la linia de suavitat d'aquesta passada tardor, qualificada com la més càlida des que hi han registres. Aquest mes, normalment suposa l'arrivada de les primeres glaçades al Vallès i un dels mesos més enboirats, normalitat truncada aquest any en el qual no hi va haver cap dia sota zero.

En quan a boira, queda aquest dia 10 que els vents humits de llevant junt amb un potent anticicló van fer possible aquesta imatge fantasmagòrica.



DESEMBRE

El desembre va començar molt suau amb màximes que superaven els 20º, com va passar el dia 5, però a mitjans de mes van arribar els primers freds de la temporada i alguns pronòstics optimistes anunciaven un Nadal blanc. No va ser així..... però per poc.

La nit del 22 al 23 la neu va caure a cotes de només 600 metres i va quallar al Montseny, com mostra la foto, però no va anar a més. Algunes gebrades van apareixer abans de final d'any.