28 de gener 2007

L'any 2.006 en imatges. ESTIU

JULIOL

Juliol va ser un mes extremadament càlid amb una mitjana a Cerdanyola de 26,8º i amb 26 dies amb una màxima superior als 30º. Aquestes son unes dades esgarrifosses per els que patim molt amb la calor, més encara si pensem que poques tempestes van refrescar l'ambient. El dia més calorós va ser el 26 amb una màxima de 37,3º, que també sería la màxima de l'any.

L'imatge que il·lustra el mes de Juliol correspón a l'enclusa d'un cumulonimbus que es veia perfectament des de Cerdanyola, malgrat la tempesta descarregava a l'Alt Empordà.



AGOST

El mes d'Agost va ser l'antítesi de Juliol. No és que fos fred, més que res la temperatura es va normalitzar i van sovintejar les tempestes, tot i que no van deixar molta aigua llevat del dia 15 que van caure 26,6 mm.

La imatge del mes correspón al dia 5 i és un cumulonimbus amb pileus, que és el "serrell" a la part superior del nuvol. Aquesta tempesta va recorrer el Vallès de nord-est a sud-oest amb calamarsa a molts indrets però a casa només varem tenir, apart d'unes gotetes, les imatges d'un arcus impressionant, fort vent i podría ser que hi hagués alguna rotació al nuvol.



SETEMBRE

L'activitat de Setembre es va concentrar a mitjans de mes, doncs en quatre dies van caure més de 200 mm, de fet, només el dia 13 van caure 141,1 mm degut a dues linies de turbonada, una de matinada i l'altre a primera hora de la tarda. El dia 14 al mati va pasar una altre linia de turbonada que va fer que el dia es tornés nit i que l'aigua caigués del cel com un torrent. La foto és d'aquesta situació.