26 de gener 2007

L'any 2.006 en imatges. HIVERN

Per rependre l'activitat al blog després d'uns problemes tècnics voldría fer un recull de les imatges més destacades de l'any passat. Una mena d'album meteorològic del 2.006. Ho dividiré en 4 temes que correspondríen a les diferents estacions.

En primer lloc, començarem amb el periode més fred de l'any, L'HIVERN.

GENER

Per començar l'any, l'ambient no era excessivament fred i una mica ensopit fins a final de mes. La foto escollida correspon al mati del dia 28 a la plaça del Tibidabo. La boira era molt espessa amb una visibilitat d'uns 30 metres, havía estat nevant tota la nit i l'Arrabassada restava tancada. En aquell moment la temperatura allá dalt era de -1º i.... plovía, degut a una capa d'aire superior més càlid que a ran de terra.

Poc després van obrir l'Arrabassada i vaig poder baixar cap a Sant Cugat, no sense dificultats. El mati va seguir plovisquejant a Cerdanyola però cap a les 13:00 va desplomar-se una bossa d'aire fred i una densa, però curta, nevada va enblanquinar els carrers i els jardins. La situació meteorològica la podeu consultar en aquest enllaç.



FEBRER

Febrer va començar fresc i va acabar igual, però a mitjans de mes l'ambient es va suavitzar. L'imatge del mes és del dia 19 a migdia. Uns mammatus ben formats pengen d'un nuvol de tempesta que només va deixar 0,8 mm al meu observatori. La causa de la formació de tempestes va ser degut al pas d'una depressió per França, inestabilitzant força l'atmosfera.



MARÇ

Aquest mes va tenir la virtut de ser molt fotogènic amb unes postes de Sol realment espectaculars. He posat aquest cel intimidador del dia 30, però podría haver posat l'ocàs de molts altres dies.

Meteorológicament va començar bastant fresc atemperant-se després, però va ser a l'arrivada de la primavera astronòmica quan les temperatures es van enfilar fins a registres preestiuencs. 26,8º va ser la màxima del dia 30, la més alta del mes. La causa?? Un garbí aponentat d'allò més calentet.