12 d’abril 2006

Experiment

Aquí tenim la previsió que fa el GFS per d'aquí a 10 dies, el proper dissabte 22 d'Abril.
Com no podría ser més explícita per a Catalunya, anunciant una baixa a tots nivells i amb força precipitació, penso que va molt be per veure quina fiabilitat te.

Ja sabem que en funció del que ens allunyem del dia actual la previsió va perdent fiabilitat; d'això ens fan una explicació a la RAM d'aquest mes, però com pot arribar a canviar un mapa a tants dies vista?

No te res de científic ni s'en poden treure conclusions, només és un exercici de curiositat per veure en que queda aquesta situació tant engrescadora i que tanta falta els fa als nostres camps i a les nostres plantes. D'aquí 10 dies en sortim de dubtes.



Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

Blogger Albert Pe punt Bea said...

Res, jo estic convençut que d'aquí a poc tornarà a ploure. El fenòmen el trobo comprensible: si en ple hivern plou molt, més tard entrem en dinàmica zonal o anticilònica. Mentrestant el mar assoleix la seva temperatura més baixa (de vegades baixant fins i tot dels 12 º a la superfície de davant de Barcelona). La mar freda juntament amb la inèrcia anticilònica ocasiona una mena d'inversió subsident a les capes baixes que fa que les pertorbacions poc actives i sense molt de gradient "saltin" per damunt i, a més a més, de vegades es reforça la inversió amb boires. Però, quasi sempre, durant el març i l'abril, el "bon temps" afavoreix jornades repetitives de gran radiaicó solar que fa que, malgrat les boires o la inversió, la capa de l'aigua del mar s'escalfi malgrat la inèrcia inherent a l'element líquid. A mitjans d'abril sempre es produeix una baixad ade pressió a l'interior de la Penínusla Ibèrica fruit de l'escalfament d'Andalusia. El front polar està en fase de fortes ondulacions però encara amb força fred en alçada. A poc que les baixes pressions ibèriques "atrapin" un tàlveg en alçada o una gota freda i en superfície els vents siguin marítims: canviarà el temps i tindrem la primera llevantada amb cara i ulls de la primavera i això crec que podria passar d'aquí pocs dies.

Per cert: ja has vist el meu blog:
http://alpebea.blogspot.com/

16:56  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home