20 de març 2006

Un huracá ataca Australia


Així es veia ahir a la tarda la imatge del satèl·lit sobre Australia. Dos sistemes tropicals amenacen les costes del Nord.

En primer lloc, el cicló Larry entrava a terra prop de la població de Cairns amb vents sostinguts 115 kt (213 km/h) i ràfegues màximes de 290 km/h al voltant de l'ull, que podem veure perfectament.

Una mica més a l'Est, la tempesta tropical Wati s'havía format prop de Vanuatu i hom diría que volía fer el mateix camí que Larry.

El cicló Larry ha estat el més violent que ha enregistrat la regió de Queensland als darrers 30 anys i va tocar terra amb categoría 5 (la més alta) dins l'escala Saffir-Simpson. A la imatge de radar es pot veure l'ull de l'huracá (lliure de precipitació) prop d'Innisfail, una ciutat de 8.500 habitants al nord de Queensland, on segons les primeres indicacions dels serveis d'urgència la meitat dels edificis van quedar malmessos per l'huracá.

Les collites de canya de sucre, platans i altres fruites tropicals d'aquesta regió agrícola també van quedar destruïdes, amb la consegüent pèrdua de milions de dòlars, segons les autoritats. Una mica més al sud, a Mission Beach, les ones van arrossegar sorra i enderrocs fins a la vora d'alguns habitatges, mentre la platja d'aquesta regió turística enfront de la Gran Barrera Coralina va sofrir importants danys. El cicló va causar, sens dubte, "la mort de gairebé tots els corals que estaven al seu pas", va indicar a la AFP el director científic del Parc marítim de la Gran Barrera, David Wachenseld.

Si voleu més informació us poso l'enllaç a la noticia a Telecinco on podeu veure un video. Aquí



A sota deixo una de les primeres imatges que han arribat d'Australia, un cotxe circulant al bell mig de l'huracá amb forts vents i pluges intenses que provoquen una visibilitat mínima.


Sembla que Larry es debilitará fins desapareixer, però que passará amb la tempesta tropical Wati?



Aquests dos mapes de la zona ens mostren la ruta de cicló Larry entrant a Queensland ahir a la tarda i com estava situació aquest matí, amb l'huracá debilitant-se dins de terra i la tempesta tropical Wati movent-se pel mar del Coral.

Segons les darreres informacions, aquesta tempesta tropical no arrivará a Australia i girará cap a Nova Caledonia. No sembla, de moment, que pugui transformar-se en un monstre com Larry. Si voleu seguir la seva evolució mireu aquesta web

Etiquetes de comentaris: