18 de març 2006

La Primavera arriba al jardí



















La primavera ja arriba!!

Això és el que diu el meu jardí, perque els indicis de moviment ja comencen a ser evidents.

La majoría de les plantes aturen la seva activitat durant l'hivern. El fred i la poca llum fa que els vegetals adaptats a les nostres latituts s'adormin per guardar energies i sobreviure a una estació ingrata.

Aquesta hivernació s'acaba quan comencen a pujar les temperatures, els dies allarguen i arriben les pluges. Hi han plantes que es desperten més aviat i ens avisen que les nits ja no són tant fredes i que gairebé hi han les mateixes hores de sol com de foscor.

Aquí poso unes imatges fetes aquest mati de plantes del meu jardí.

A dalt a l'esquerra, la Clivia (Clivia miniata) amb les flors a punt d'obrir. Al seu costat el Jacint (Hyacinthus orientalis), un dels bulbs de primavera que primer floreixen.

A baix a l'esquerra tenim els primers brots de la Hortensia (Hydrangea macrophylla) que creixen molt ràpidament i a l'estiu llueixen unes flors espectaculars. Per últim unes planta carnoses, el Sedum (Sedum rubrotinctum) i el Graptopetalum (Graptopetalum paraguayense) que amb les seves flors diminutes anuncien que les hores de fred són cada dia més escasses.

Podría haver posat altres plantes com l'Azalea, el Cirerer o la Camelia, que també mostren botons florals o, inclús, flors. Però això ja ho deixarè per més endevant quan les floracions siguin prou evidents.

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Hola Quimet !
He descobert el teu blog per casualitat i està molt bé. Enhorabona !!!
Molts records a les teves "donetes"

Per aquí pots veure el que tenim per Fals http://www.nins.biz/meteofals.html

Una abraçada.

Oscar.

09:02  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home