27 de gener 2007

L'any 2.006 en imatges. PRIMAVERA

ABRIL

Bonica posta de sol del dia 5. El feix de raigs de Sol te un caire mistic però la veritable raó no és altre que un efecte òptic provocat pel pas de la llum a través dels nuvols.

En l'aspecte meteorològic, aquest Abril va ser el paradigma d'una primavera sense gaire moviment i amb temperatures una mica superiors a la mitjana però amb una sequera important que, llevat d'episodis puntuals, va afectar tot l'any passat.... i segueix en aquest.



MAIG

Segueix la monotonía, ben representada pels cirrus que ocupaven gran part del cel la tarda del dia 14.

Aquesta monotonía només es va trencar a finals de mes quan, després d'una calorada molt forta el dia 28, l'acostament d'un embossament d'aire fred el dia 31 va donar lloc a un dia plujós i fred per les dates.



JUNY

Aquí tenim uns Altocumulus lenticularis que es van poder veure el mati del dia 9. Aquests nuvols es formen per la presència de vent fort en alçades mitjanes de la troposfera, s'ondulen formant aquests nuvols en forma de llentia.

El mes va ser suau, inclús una mica fresc, fins a l'inici de l'estiu astronòmic que va començar un ambient càlid i xafogós, com mostren els mapes del dia 30 i que sería el preàmbul d'un mes de Juliol dels més càlids des que hi han dades.