07 de març 2009

Escalfament Global: Es realment una crisi?

Entre el 8 i el 10 de Març es celebra a Nova York un congrés sobre l'escalfament global. Aparentment sería un més de la munió de congressos que de forma repetida tenen lloc arreu del mon però aquest te un punt de diferència: qüestiona el fet, assumit pels mitjans de comunicació, de que l'escalfament provocarà poc menys que l'apocalipsi i el seu titol és prou explicit.

Escalfament Global: Es realment una crisi?

Hi participen científics de molt alt nivell, alguns més coneguts al mon de la meteorología que la majoría que están vinculats a l'IPCC, com poden ser Dr. Richard S. Lindzen, Dr. William Gray, Dr. Stephen McIntyre o Dr. Roy Spencer, liders indiscutibles dins la seva parcela d'investigació.

No és el primer cop que es fan aquestes conferències, el 2.008 ja va tenir lloc a Nova York, aquí podeu veure i escoltar (si enteneu l'anglés) les disertacions. N'obstant, els mitjans de comunicació espanyols no se'n van fer ressó, evidentment perque les conclusions i els missatges que deixaríen no son del gust d'un sector, polític i mediàtic, dominant al nostre pais, Catalunya i/o Espanya.

Però aquest any sí, el diari El Pais ha dedicat un article menyspreant a uns científics de primera linia, inclús insultant-los subliminalment, i fent només esment de que Aznar, l'expresident espanyol, tenía que participar i finalment no ho farà, com si fos l'actor principal a qui els científics venen a escoltar. Quina fixació amb aquest personatge tenen els d'aquest diari.

Senyors de El Pais, sincerament tant se me'n fot si participa o no José María Aznar, en gran part perque no és sant de la meva devoció, però potser que escoltessin i reflexessin algunes de les opinions acurades dels científics que hi participen. Aquest menyspreu que utilizen sovint cap al que no pensa com vostés voreja una concepció de entendre les coses similar a la que molts dels que ja pintem canes ens hi varem enfrontar. Darrerament hi una corrent ideològica que vol que tothom pensi el mateix i el que no ho faci sigui menystingut i ridiculitzat.

Per desgracia em recorda a actituts passades, aixó sí, amb un somriure a la boca.

Etiquetes de comentaris: