08 de juny 2009

Temperatura - CO2, una relació no tant directa

Cada principi de mes totes les organitzacions encarregades de la mesura de la temperatura global actualitzen les seves dades. Les més fiables son les mesurades per satèl·lit, aquí teniu les que publica la Universitat de Alabama a Huntsville (UAH). Doncs be, si una cosa crida l'atenció és l'aturada de l'escalfament que ha tingut lloc aquest segle.


Aquesta gràfica és del Fabra, fa 12 anys la tendència és al descens de la temperatura anual. Els defensors de la teoría oficial del IPCC parlen de 30 anys com a minim per establir tendències, però quan els parlem del descens de temperatura entre els anys 40 i 70 (30 anys), desvien l'atenció cap a altres temes. El clima no va començar fa 30 anys, tot i que per alguna gent no existía res abans dels anys 70.

El tema de la falsació de la teoría de l'escalfament antropogènic cada cop és més evident i fins i tot la NASA (Inst. Goddard) diu amb la boca petita que potser han menyspreat alguns forçaments i d'altres els han sobrevalorat, aixó sí, no ho diuen als mitjans de comunicació (perque la gent no hi entendría res de res) però al mon científic, el de veritat no el dels científics que volen guanyar diners com a presentadors d'algun programa al canal National Geographic, molts científics qüestionen la importancia que se li ha donat al CO2 i la infravaloració que ha tingut el Sol i els raigs còsmics, per exemple, per la senzilla raó que no es coneixen prou.

La teoría oficial diu que és el CO2 el causant de l'escalfament actual, parlen dels darrers 30 anys perque no troben explicació al descens de temperatura global entre els anys 40 i 70, però algú em podría explicar la següent gràfica??


La linia verda representa el CO2 en ppm, la linia blava és la temperatura global dels darrers 30 anys mesurada per satèl·lit i en lila apareix la tendència linial dels darrers 8 anys.

I a tot aixó jo em faig algunes preguntes:

  • Com és que la temperatura baixa i el CO2 segueix pujant??

  • No era el CO2 el que feia pujar la temperatura??

  • Si el descens observat aquest segle hagués estat només de un parell d'anys no caldría dir res estadísticament, però estem parlant de 8, 10 ó 12 anys de descens de temperatura (tot el que portem de segle XXI).
    Llavors, tinc que seguir creient que és el CO2 el causant de l'augment de temperatura, tal com diu l'IPCC, només perque ha coincidit a una gràfica un augment de CO2 i temperatura durant 25 anys (1975-2000) en els darrers 70 anys??
Crec que cal tenir en compte el descens de temperatura d'aquest segle, malgrat algú parli de que només és soroll estadístic, doncs una gràfica similar va avalar a James Hansen a la seva disertació al Congrés americà el 1.988 quan també es portaven 12 ó 13 anys d'escalfament.

Etiquetes de comentaris: ,