07 d’abril 2006

El que no faci el canvi climàtic....

Rellegint articles periodístics de les darreres setmanes, he trobat aquest que m'ha semblat d'una demagogia realment escandalosa. Va apareixer a El Periodico de Catalunya el 24 de Març.

En un altre tema ja explicaré la meva posició un pel crítica respecte al canvi climàtic, però tampóc penso que es pot tractar d'aquesta forma tant banal. Molts d'aquests articles s'intenten avalar per estudis que fan algunes universitats i que, puc suposar, presenten una hipòtesi que anirá a fer més gran el nombre de treballs sobre l'escalfament de la Terra.

Però la meva indignació va especialment dirigida contra el titol de l'article, on de forma categòrica afirma que els gels (tots??) de Groenlàndia i l'Antàrtida es fondrán aquest segle. Si us plau, una mica de serietat!!!

Que les temperatures poden pujar aquest segle no ho questionaré, però que llocs on les mitjanes dels mesos més "càlids" no superen els -20º, com és el cas de l'interior d'aquestes terres inhòspites, i on fa mil·lenis (sino milions) d'anys que no superen la barrera dels 0º (la que marca la fusió del gel), que a aquests llocs puguem veure en aquest segle com es fon el gel ho trobo massa agosserat.

Jo demanaría que no es diguessin tantes tonteries que la gent llegeix i pot creure per desconeixement de la materia i, en canvi, s'informi sense tant sensacionalisme.


Etiquetes de comentaris: