18 de desembre 2007

L'estació meteorològica de Can Coll

Voldría compartir amb vosaltres el que considero una bona noticia.

Aviat Cerdanyola disposarà d'una nova estació meteorològica ubicada al recinte de la masia de Can Coll, dins del Parc de Collserola. L'Instituto Nacional de Meteorología será l'organisme que disposarà els aparells i el Patronat del Parc de Collserola és qui cedeix el terreny on posar l'estació.

En primer lloc i com a fet més destacable és que aquesta estació tindrá caràcter oficial i serà tota manual segons indica la normativa de la OMM. Els propers dies ja començarem les observacions pluviomètriques.... si el temps ho permet, les termomètriques s'iniciaríen d'aquí mesos que desitgem fossin molt pocs.

Pels que no sou de Cerdanyola, poso unes imatges que us permetrà orientar-vos ràpidament. A l'esquerra, veieu el punt de Collserola on és la masia i a la dreta el punt on quedarà planatada l'estació.









A la vista queda el fet que l'influència que pugui exercir la ciutat de Cerdanyola com a illa de calor urbana es veurà contrarestada per l'influència refrescant del bosc que l'envolta.

Les seves dades permetran coneixer millor el clima de Collserola i la serralada Litoral en la part vallesana no urbana. No cal dir que la col·laboració amb l'Observatori Fabra serà molt estreta.

De moment no afegiré res més, temps hi haurà, només volía fer-vos arrivar una invitació per que visiteu la Masia de Can Coll (aquí teniu informació) qualsevol dia de festa pel mati. Espero que us agradi.

Etiquetes de comentaris: