04 de desembre 2007

L'Antàrtida amb tota la seva força

Les seguents imatges van ser grabades a l'estació polar McMurdo, en condicions climatològiques de nivell 1, una situació en la que es prohíbeix qualsevol sortida a l'exterior.

Quines son les condicions de nivell 1??

La temperatura baixa per sota dels -60ºC, els vents superan els 90 km/h i la visibilitat és inferior a 30 metres.

Sortirieu??





Que és l'Aurora Austral??

En primer lloc aclariré que tant l'aurora austral com la boreal son el mateix fenòmen i están provocades per l'activitat solar que produeix partícules que son llençades a l'espai, aixó emet grans quantitats de raigs X, ultravioletes i radiació visible, així com corrents de protons i electrons d'alta energía. La radiació X i ultravioleta pot arrivar a la Terra i incrementar l'ionització de les capes més altes de l'atmosfera terrestre. Per tant, aquestes llums tenen lloc a l'Ionosfera a uns 80 kilòmetres d'alçada.

Aquesta és l'explicació científica de l'aurora, però l'home no sempre ho ha vist com un fenòmen tant racional. Aquí teniu una llegenda esquimal:

"Els límits de la terra i el mar són vorejats per un inmens abisme, sobre ell apareix un sender estret i perillós que condueix a les regions celestials. El cel és una gran volta de material dur, arquejat sobre la terra. Hi ha un forat en ell a través del qual els esperits passen als veritables cels. Només els esperits d'aquells que tenen una mort voluntària o violenta i el corb, han recorregut aquest sender. Els esperits que viuen allá encenen torxes per a llevar els passos de les noves arribades. Aquesta és la llum de l'aurora. Es poden veure allá festejant i jugant a la pilota amb un crani de morsa.

El so silbant i els espetecs que acompanya, de vegades, a l'aurora són les veus d'aquests esperits intentant comunicar-se amb les gents de la terra. Se'ls hauria de contestar sempre amb veu susurrante. Als esperits celestials se'ls anomena "selaimut" o moradors del cel"


Ara, mireu i disfruteu d'aquestes imatges.

Etiquetes de comentaris: