09 de març 2006

El dia més càlid de l'hivern


Ahir vaig tenir la temperatura més alta d'aquest hivern amb 21,8º.

Des del 7 de Novembre (22,1º) no s'arribava a aquesta temperatura. De fet, és la primera vegada en aquest hivern que se sobrepassen els 20º.

A pesar que no són habituals aquestes temperatures en aquesta estació, tampoc són estranyes i més d'un hivern se superen fruit d'alguna ponentada. També és normal que a mitjans de Març comencem a gaudir amb aquestes màximes, ja que els dies són més llargs i arriben masses d'aire més temperades.

Però el que vull destacar del dia d'ahir va ésser la reacció instantanea de la temperatura i de la humitat al canvi de la direcció del vent. Aquí poso un retall de les dades d'ahir on podem veure que pocs minuts abans de les 3 de la tarda el vent de component Oest, més sec, canvia a un vent de l'Est més humedo per la seva procedència marina.


En el gràfic podem veure l'ascens de la temperatura fins a l'entrada del vent de llevant. Aquí es produïx la caida brusca i un ascens idèntic en la humitat. Tot això en poc temps, de manera que en menys de 45 minuts la temperatura sota gairebé 7º i la humitat va pujar un 20%.

Avui hem tornat a tenir un dia molt suau amb 21,2º de màxima però, al no haver canviat el vent, la temperatura descendeix a poc a poc, atenuada aquesta baixada pels núvols que cobrixen el cel.

Etiquetes de comentaris: